Siófoki SZC Mathiász János Szakképző Iskolája

Kulturális élményeink április- májusban

kulturameno

„A műveltség része a tett is, nem pusztán a tudás.”(N. Hill)

A fenti idézetetet vették mottónak és áprilisban kitettek magukért a Mathiászos tanárok és diákok.

Április 11- én, a Költészet napja alkalmából, hagyományteremtő szándékkal, iskolánk tanárai szavalták el kedvenc versüket az Iskolarádión keresztül: Császár- Bíró Lívia tanárnő, Nyáriné Molnár Ágnes tanárnő, Tefner Béla tanár úr, Márton Eszter tanárnő, Holczman József tanár úr és Kiss Gabriella tanárnő közreműködésével.

Bővebben...

„Viszontlátásra, - mondom, és megyek.
Robognak vonatok és életek -
Bennem, legbelül valami remeg.
Mert nem tudom,
Sohasem tudhatom:
Szoríthatom-e még
Azt a kezet, amit elengedek.”
Reményik Sándor

ballagas 2019

 


Iskolánk vezetősége, tanárai, technikai dolgozói és alsóbb éves diákjai nevében szeretettel búcsúzunk végzős tanulóinktól, és sikeres érettségi illetve szakmai vizsgát kívánunk!

Bővebben...

Iskolánk rendkívüli felvételi eljárás keretében felvételt hirdet a 2019/2020. tanévre. A választható képzéseket tartalmazó jelentkezési lap itt letölthető:jelentkezési lap 
Töltsd ki a jelentkezési lapot és mielőbb küldd vissza iskolánknak emailben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ) vagy postai úton (8630 Balatonboglár, Szabadság u. 41.)!
A színvonalas kollégiumi elhelyezés minden tanulónk számára biztosított.

Balatonboglár Téged vár!

Az országban egyedülálló módon a Balatonnál hajózással indult a Szakmák Éjszakája április 12-én. Rendhagyó módon délelőtt a siófoki és a fonyódi kikötőben kezdődött el idén a rendezvény. A két kikötőből elindult Szigliget és Nemzeti Regatta nevű hajókon ismerkedhettek meg a fiatalok a Siófoki SZC tagintézményeinek képzéskínálatával.

A fonyódi hajóállomáson a Siófoki Szakképzési Centrum három tagintézménye mutatkozott be. Iskolánkat Balog Krisztián igazgató úr, Varga Zsuzsa tanárnő, Tefner Béla tanár úr és Országh Bernát tanár úr képviselte és mutatta be az érdeklődő diákoknak és tanáraiknak képzési palettánkat.

A rendezvény a Mathiászban folytatódott, 18 órai kezdettel. Diákjaink így számoltak be a rendhagyó eseményről:

2019 szakmak kep 1 2019 szakmak kep 2

„A Szakmák éjszakája egybe volt kötve az első NewLAN Party-val. Az utóbbi esemény reggel 8-tól kezdődött és a tanáraink többsége megengedte, hogy felmenjünk az órák közben és nézzük a Cs:go, illetve LOL meccseket. Az elején voltak az internet miatt csúszások, de a szervezők, egész végig azon voltak, hogy minél gördülékenyebben menjenek a meccsek. Nagyon ügyesek voltak a 11/B osztályos fiúk! Este 6-kor kezdődött a Szakmák Éjszakája, ahol Robotolimpia zajlott, akinek meccse volt játszott, illetve a szakmákhoz kapcsolódó kvízeket lehetett kipróbálni a látogatóknak és a diákoknak. Akik kedvet kaptak közben a robotprogramozáshoz, azok ki is próbálhatták, hogy pontosan milyen. Felejthetetlen és nagyon pozitív emlékként gondolok vissza rá!” (Popa Jázmin, 9/B)

Bővebben...