images liveateduA Live@edu a Microsoft ingyenes szolgáltatása oktatási intézmények számára, mely a levelező rendszerek használatát igyekszik leegyszerűsíteni. Az online levélkiszolgáló legnagyobb előnye, hogy nincs szükség semmilyen hardver vagy szoftver vásárlására, és az iskolák saját domain címet használhatnak az e-mailezés lebonyolítására. A rendszer felállítása és karbantartása egyszerű és testreszabásával mindenki egyéni kinézetűvé varázsolhatja a felhasználói felületet.

Kattintson a fenti menüpontok valamelyikére, ha többet szeretne tudni a szolgáltatásról, vagy írjon e-mailt, ha kérdése, észrevétele van!

Live szolgáltatások

A Live szolgáltatások 2005-ben jelentek meg a világhálón, így kezdetben kizárólag böngészőn keresztül voltak elérhetők. A világ fejlődésével párhuzamosan azonban, évről-évre egyre több technológiát mutatott be a Microsoft és a felhasználók száma is egyre gyorsabb ütemben nőtt. 2008 végére már több száz millió ember használt Live technológiát otthonában vagy munkahelyén, és majd 50 szolgáltatás létezett a Live csoporton belül.

A Live szlogene lett a „Kapcsolattartás. Megosztás. Védelem.” („Connect. Share. Protect.”). Már nem csak böngészővel, hanem kliensre telepített programokkal is azonnali kapcsolatot tudtunk teremteni ismerőseinkkel, fájlokat megosztani egy kattintással a világ bármely pontjával, miközben védelmet élvezhettünk az internetes támadások ellen.

A Live legnagyobb előnye a Live azonosító (Live ID) használata, mely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egyetlen regisztrációval rengeteg alkalmazást érhessen el.

A Live@edu felhasználói felületéről számos Live alkalmazás érhető el, és a szolgáltatások szoros kapcsolatban állnak egymással. Ezek elérését tudjuk szabályozni, ha testreszabjuk a felületet - további információ a 'Testreszabás' menüpont alatt.

IWIWGoogle bookmarkFacebook