image ciscoA CCNA Discovery a Cisco Hálózati Akadémia egyik legfrissebb és legkorszerubb, kb. 300 órás tananyaga. Elsosorban a középiskolások számára fejlesztették, a gimnáziumokban és a szakképzésben tanuló diákok korosztályi sajátosságaihoz, tanulási szokásaihoz igazodva.

 

A CCNA Discovery teljes mértékben elektronikus tananyag, gyakorlatorientált (>60%), ami biztosítja, hogy a résztvevok valódi gyakorlati kompetenciákat sajátítsanak el.

A CCNA Discovery olyan diákok számára készült, akik minél hamarabb szeretnének az informatika területén elhelyezkedni és ennek érdekében keresik a gyakorlati jellegu, gyors továbbképzést. A tananyag megalapozza a tanulók hálózatépítéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudását, aminek segítségével megtehetik az elso lépéseket a számítógép hálózatok világa illetve a világ több mint 160 országában elfogadott CCNA képesítés megszerzése felé.

Iskolánk 2009.-es évben megállapodás kötött a Pannon Egyetem Muszaki Informatika Karán üzemelo Regionális Cisco Hálózati Akadémiával. 
A Regionális Akadémia elsodleges feladata a belépo oktatási intézmény oktatóinak kiképzése és a folyamatos, minoségbiztosítási alapelveken nyugvó szakmai támogatás az újonnan belépo intézmények, ún. Lokális Akadémiák számára.

A Pannon Egyetem Muszaki Informatika Kara a Dunántúl egyik legjobb híru informatikai képzohelye így garantált az állandó magasszintu képzés

2009 augusztusában létrejött a MAthiász Akadémia, mint lokális akadémia. Iskolánk vállata, hogy minimum két oktatót kiképeztet, és az oktatáshoz szükséges eszközöket a képzés megkezdéséig megvásárolja, valamint az eloírt laborkörnyezetet kialakítja.

Ezeknek e lépéseknek köszönhetoen a 2009/2010-es tanévtol kezdve iskolánkban a képzésbe beépítésre került a CCNA Discovery tananyag. Elsoként a webmester osztályoknál került bevezetésre két éven át heti 4 órában sajátíthatják el a tananyagot

Oktatási környezet

Az oktatás két fo helyszínen zajlik. Az elméleti képzés és az online számonkérés egy internetkapcsolattal rendelkezo, számítógépekkel felszerelt gépteremben valósul meg. Minden hallgató külön számítógépen dolgozik, a felszereléshez tartozik a nyomtató, kivetítois.

A másik helyszín egy speciális, Cisco eszközökkel felszerelt hálózati labor. Ebben kapnak helyet a forgalomirányítók, kapcsolók, kábelszerelési eszközök, valamint megfelelo hálózati környezettel kialakított 12 PC.
IWIWGoogle bookmarkFacebook