Kulturális élményeink április- májusban

kulturameno

„A műveltség része a tett is, nem pusztán a tudás.”(N. Hill)

A fenti idézetetet vették mottónak és áprilisban kitettek magukért a Mathiászos tanárok és diákok.

Április 11- én, a Költészet napja alkalmából, hagyományteremtő szándékkal, iskolánk tanárai szavalták el kedvenc versüket az Iskolarádión keresztül: Császár- Bíró Lívia tanárnő, Nyáriné Molnár Ágnes tanárnő, Tefner Béla tanár úr, Márton Eszter tanárnő, Holczman József tanár úr és Kiss Gabriella tanárnő közreműködésével.

Hallgasátok meg az alábbi linken: https://drive.google.com/file/d/1kCaiovHr9lvvPZNfhtnqkpzJNSoWmngf/view?fbclid=IwAR3anXvYz_EdILonXSHRJbnz8cdNyomJUVPPOsu-F8-lz7nAvBDew_ugE48

Szintén a Költészet napján a következő tanulók képviselték méltó módon a Mathiászt: Lukács Anna 9/H, Jávori Enikő és Dénes Dorottya 12/H, Kis- Molnár Máté 10/S, Bojkovszky Balázs, Krista Kristóf és Vendel Patrik 11/B. Héjjas Karolinának és Hermann Dávidnak köszönjük szépen a felvételt!

Nézzétek meg az alábbi linken a verses megemlékezést: https://www.youtube.com/watch?v=ShxLn4R0ZSQ

Májusban múzeumban jártunk, a 9/HB, a 11/S és 11/HB osztályokkal meglátogattuk a József Attila Múzeumot, Balatonszárszón. Nagyon érdekes, interaktív kulturális program volt és sok mindent megtudtunk híres költőnkről, ami nem szerepel a tankönyvben.

Egy beszámoló Fábri Dorinától (9/HB):

„ Érdekes volt az előadás, a hölgy mesélt arról, hogy József Attilának borderline betegsége volt. Hallhatunk a gyernekkoráról és arról, hogyan vásároltak a nővéréék Balatonszárszón panziót. A prezenáció után körbenéztünk a múzeumban, lehetett puzzle-t kirakni, rajzolni, verset hallgatni. Tetszett a Múzeum és ajánlom azoknak, akik szeretik az irodalmat és József Attilát!”

Köszönjük szépen a Vezetőség támogatását a programok megvalósulásában!


Kiss Gabriella

IWIWGoogle bookmarkFacebook