2019.04.04- én került megrendezésre az „Édes anyanyelvük” verseny megyei döntője, az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumban, Kaposváron. Iskolánkat Kiss Máté 9/B osztályos tanuló képviselte.

edes anyanyelvunk

A helyszín és a szakmai zsűri ismerős volt már, hiszen itt voltunk Lukács Annával és Krista Kristóffal a Kazinczy- versenyen. De erre a versenyre először nevezett be a Mathiász. Egy nyelvhelyességi és nyelvhasználati feladatlapot kellett 45 perc alatt kitölteni a versenyzőknek. Majd a 2. fordulóban- 10 perces felkészülési idő után- a három kötelező téma egyikét kellett kidolgozni és 3 perc alatt előadni. Máté a könyvismertetőt választotta. Feladata szerint barátainak kellett bemutatnia kedvenc olvasmányát. Nem is kaphatott volna jobb témát. Hiszen éppen le sem teszi a Freddie Mercury életétről szóló Bohém rapszódia című életrajzi regényt. A zsűrit lenyűgözte, hogy fiatal kora ellenére mennyire választékos a szókincse és mekkora szenvedéllyel ajánlotta a könyvet.

Máté megnyerte a megyei döntőt, a szakgimnáziumi kategória legfiatalabb versenyzőjeként.

Októberben Ő képviseli Somogy megyét az országos döntőn, Sátoraljaújhelyen. De addig még nagyon sok munka vár ránk, hogy felkészüljünk a rangos versenyre.

Nagyon büszkék vagyunk Rá, szeretettel gratulálunk!

Kiss Gabriella
felkészítő tanár

IWIWGoogle bookmarkFacebook