Idén, március 13- án, is megrendezésre került a Középiskolások Kárpát-medencei Vers- és Prózamondó Találkozója, Szekszárdon.

Iskolánkat ezúttal Lukács Anna 9/HB osztályos tanuló képviselte a nívós versenyen. Amelyről egykor Kiss Dávid diákunk, Holczman tanár úr akkori osztályából, 2 arany, 1 ezüst minősítést és 3 különdíjat elhozott, öregbítve a Mathiász hírnevét Tolna megyében is. Tanár úr ezúttal is segítségemre volt a felkészítés során, hiszen Annának nem volt könnyű dolga: három verset kellett megtanulnia. A versenykiírás szerint egy Tolna megyei költővel, egy évfordulós alkotó költeményével és egy kortárs alkotással kellett készülnie a versenyzőknek.

enpannoniam 2019

Akik ezúttal 56-an mérték össze tehetségüket.

Erre a versenyre öröm járni, kulturális élmény. Anna az első körben Baka István Halál- boleró című költeményét mondta. Nagyon hatásosan, szépen szavalt. Sajnos, de ezért még inkább taps illeti, betegen jött el a megmérettetésre. Alig volt hangja, köhögött. Mégis megdicsérte a szakmai zsűri az előadásmódjáért, de ezúttal ez kevés volt a döntőbe jutáshoz, ahová idén 26 diák került. Anna dicsérő oklevelet kapott. Csalódtunk ugyan, de hamar túltettük magunkat a kudarcélményen. Hiszen élmény volt az, hogy ott lehettünk, sétálhattunk Szekszárd hangulatos, történelmi utcáin, terein és még finom ebédet is kaptunk.

Köszönjük a Vezetőségnek a támogatást, Holczman tanár úrnak a Kányádi vers értelmezését, Gergőnek a biztonságos vezetést és a sok bátorítást!

Nem adjuk fel, jövőre újra indulunk. Hiszen nemcsak a győzelem a fontos, hanem az út is, ami hozzá vezet. Mi még úton vagyunk, hiszen Anna csak 9- es. De idővel, kitartással és türelemmel és alázattal, elérünk a célhoz.

Kiss Gabriella
felkészítő tanár

IWIWGoogle bookmarkFacebook