Immár harmadik alkalommal rendeztük meg iskolánk végzős szőlész-borász tanulói számára a Mathiász Bormustrát. Az esemény kiváló lehetőséget jelent a végzősök számára, hogy éles helyzetben, a vizsga szituációhoz hasonlóan, szakértő bizottság előtt mutathatják be vizsgaboraikat, beszélhetnek a szőlőtermesztés, borászati technológiák vonatkozó kérdéseiről. A bizottság elnöke Kukola Zoltán, a BB vezérigazgatója is elismeréssel szólt a jelöltek teljesítményéről, hiteles szakmai kommunikációjáról és a vizsgaborokról egyaránt.

IMG 7145


Felnőttoktatásban részt vevő tanulóink közül Hóbor Tamás Olaszrizlingjével nyerte el "Az Év Mathiász Bora" címet, míg a nappali tagozatos fiatal növendékek közül Zrínyi Rozália chasselas szőlőből készült fehér bora bizonyult legjobbnak.


Gratulálunk minden résztvevőnek és sok sikert kívánunk a közelgő szakmai vizsgához!


A bormustra szervezéséért és lebonyolításáért, a résztvevők felkészítéséért köszönet illeti iskolánk szakmai munkaközösségét!

Külön szeretnénk megköszönni a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának a nagyon színvonalas, látványos és finom hidegtálakat, borkorcsolyákat!

A Sonline.hu-n megjelent vonatkozó cikk itt olvasható: https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/borasztanoncok-mutattak-be-vizsgaborukat-1392250/


Balog Krisztián
igazgató

IWIWGoogle bookmarkFacebook