szakmakplakat2019

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2019.04.12-én, 18:00-tól iskolánkba (Balatonboglár Szabadság u. 41.)!

Programok:

Mathiász Robotolimpia 

Okosítsd fel a robotodat, old meg a feladatokat, legyél Te a legprofibb robotprogramozó!

szakmak ejszakaja  robot

A program célja:

A robotprogramozás bemutatása játékos, látványos, interaktív módon. Népszerűsíteni a programozás és algoritmizálás tanulását és tanítását. A programozni még nem tanuló gyerekek és felnőttek számára is lehetőséget adni a robotirányítás kipróbálására.

Verseny:

Korhatár nélkül, bárki nevezhet, bármilyen robottal. Aki mind a 4 versenyszámba benevez, az az összetett értékelésben is részt vesz.

Versenyszámok:

  1. Labirintus Feladat: egy olyan program írása, melynek segítségével a robot bármilyen, tetszés szerinti útvesztőből kijut. (A labirintus kört nem tartalmaz.)
  2. Akadályfutás: A robot vonalkövetéssel megy végig a pályán, de néhány előre meghatározott méretű akadályt ki kell kerülnie közben.
  3. Freestyle: 1,5m X 1,5m területen bármilyen produkcióval bemutatkozhat a robot és programozója. A robot irányítása programmal történik, nem távirányítóval.
  4. Programozás élőben: A feladatot az iskola által biztosított Lego Mindstorm NXT 2.0 robot segítségével kell végrehajtani. A konkrét feladatot csak a versenyen ismerik meg a játékosok.

 

"Érd el a netet!"

Interaktív számítógép hálózati demonstrációs fal.

halofal 2019 sze

Az érdeklődők az informatikai rendszerüzemeltető tanulóink által tervezett és megépített számítógép-hálózat demonstrációs falon működő hálózatot hozhatnak létre, melyen keresztül akár saját mobil eszközeikkel is csatlakozhatnak az Internethez. A megoldás során egy számítógépes program adja az istrukciókat képernyőn és hanggal is.

Ez a program betekintést ad a számítógép-hálózatok világába, valamint arra is kiváló példa, hogy a hálózati technológiák és a programozás miként kapcsolódhatnak egymáshoz.

Info-Kvíz

Aki tájékozott az informatikában, az "nem fog éhen halni..."

szakmak ejszakaja infokviz

Az érdeklődők részt vehetnek nagyon színes és érdekes informatikával kapcsolatos teszten, megoldhat különféle elméleti és gyakorlati feladatokat.

Akik ennek során egy megadott pontszámot elérnek a helyes megoldásaikkal, ők nagyon finom bográcsban főzőtt vacsorában részesülnek.

Ismerd fel a gyümölcsöket!

Interaktív gyömölcsfelismerő játék.

szakmak 2019 1

A résztvevők különféle gyümölcsökkel éás gyömölcskészítményekkel találkozhatnak, melyeket fel kell ismerniük.

A feladat egyszerűnek hangzik, de ehhez nem mindig használhatjuk a legmegfelelőbb érzékszerveinket és bizony a gyümölcsök között leszenk igazi ritkaságok is. A gyümölcs felismerését követően annak felhasználási lehetőségeit is megismerhetik az érdeklődők.

A szőlő útja az ültetvénytől a palackig.

Interaktív bemutató a Szőlész-borász szakmáról.

szakmak ejszakaja  bor

Az érdeklődők prezentáció és interaktív szakmabemutató segítségével betekintést nyerhetnek a szőlészet, borászat gyönyörű tudományába.

Megismerhetik a Dél-Balatoni Borútat,a Balatonboglári Borvidéket és természetesen iskolánk Szőlész-borász képzésének sajátosságait.

Kipróbálhatják magukat borpalackozás, címkézés közben és a felnőttek akár bort is kóstolhatnak. Szó esik a borversenyekről, a borbírálat módszereiről és szempontrendszeréről is.

Nyomtass 3D-ben!

A háromdimenziós nyomtatási technológia bemutatása.

szakmak 2019 2

A látogatók testközelből tapasztalhatják meg, hogy egy számítógépen lévő, digitális rajz, alakzat nem csupán síkban ábzázolva papíron nyomtatható ki, hanem akár háromdimenziós, megfogható tárgyak is keletkezhetnek a 3D-s nyomtatók segítésével.

Szó esik a technológia felhasználási területeiről, a 3D nyomtatás várható jövőjéről és a helyszínen készített/tervezett modellek is nyomtatásra kerülnek.

 

"Tartályból a palackba"

A borászati munkák végfázisa, amikor a kész nedű a tartályokból a palackba kerül.

szolesz2019sze

A szőlészet-borászat iránt érdeklődők számára egy kis ügyességi feladattal mutatjuk be, hogy bár ez a szakmai munkák egyik legegyszerűbb folyamata, mégis nagy gyakorlatot igényel, ha palackba szeretnénk tölteni a bort és azt le is szeretnénk szakszerűen zárni.

A cimkézés zárja a folyamatot, ami szintén nagyon fontos, hiszen tulajdonképpen a megjelenés, a cimke adja el magát a bort.

Mathiász Lan Party

 

Legyetek a Mathiász legjobb játékosai!

 

 mathiaszlan

 

Nevezés: www.mathiaszlan.nhely.hu

 

IWIWGoogle bookmarkFacebook