Országos hírű kertész képzésünket ismét indítjuk iskolánkban. A régióban egyre nagyon igény mutatkozik a jól képzett kertész munkavállalókra. A környezetünkben egyre-másra jönnek létre különböző kertészeti vállalkozások, parképítéssel és fenntartással foglalkozó cégek és minőségi gyümölcs-, valamint zöldségtermesztéssel foglalkozó beruházások. Ezt a munkaerő-piaci igényt kívánjuk kielégíteni nagy múltú kertész képzésünkkel, melyhez kiváló adottságokkal rendelkezünk.

A Kertész szakközépiskolai képzés jellemzői:

       A szakképesítés azonosító száma: 34 622 02
       A szakképesítés megnevezése: Kertész
       A szakmacsoport száma és megnevezése: 20. Mezőgazdaság
       Képzési évfolyamok száma: 3
       Elméleti képzési idő aránya: 40%
       Gyakorlati képzési idő aránya: 60%

Főbb szakmai tantárgyak:

  • Növénytan;
  • Termesztési ismeretek;
  • Műszaki alapismeretek;
  • Gyümölcstermesztési alapok;
  • Zöldségtermesztési alapok;
  • Szőlőtermesztés.


A szakközépiskolások az angol és a német nyelvet egyaránt választhatják, melyekből akár helyben nyelvvizsgát is tehetnek.

Németországi, illetve svédországi diákcsere programokkal külföldi szakmai gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodhatnak tanulóink.

Kollégiumi elhelyezést minden tanulónk számára biztosítunk az ország egyik legszínvonalasabb kollégiumában, a Boglári Kollégiumban.

A Kertész szakközépiskolai osztályunk 9. évfolyamába történő jelentkezéshez a jelentkezési lapon a 007-es telephelyhez az 0073-es tanulmányi terület kódot kell megadni, intézményük OM azonosítója 203050.

A szakmai vizsgát követően, nappali vagy esti rendszerben 2 év alatt érettségi bizonyítvány szerezhető, mellyel megnyílik az út további érettségire épülő szakképzések és az egyetemi továbbtanulás előtt is.


További információ: +36 30/869-4980; +36 20/2250-039; +36 30/436-5773
www.mathiasz.hu

IWIWGoogle bookmarkFacebook