Informatikai szakgimnáziumi képzésünk több mint 20 éves múltra tekint vissza. Kezdetektől az innováció, a folyamatos fejlesztések jellemezték a szakterületet, melynek eredményeképpen iskolánk a régió kiemelkedő intézményévé vált.

Informatikai szakgimnáziumot végezve szakmát és érettségit is kapnak tanulóink, de emellett a helyben működő CISCO Hálózati Akadémia, az ECDL vizsgaközpont és a Microsoft IT Akadémia további, nemzetközileg elismert szakmai bizonyítványok megszerzését teszi lehetővé.

A végzett informatikai rendszerüzemeltetőink elhelyezkedési aránya az elmúlt 5 évben 80% feletti és csak azért nem 100%-os, mert többen egyetemen folytatják szakmai tanulmányaikat. Tanulóink a nálunk szerzett szakmai végzettség birtokában garantáltan felvételt nyernek a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának, vagy a Dunaújvárosi Egyetem Mérnök Informatikus alapképzésére.

Főbb szakmai tantárgyak:

  • Információtechnológia;
  • Adatbázis- és szoftverfejlesztés;
  • Hálózati ismeretek;
  • Hálózati operációs rendszerek;
  • Munkaszervezési ismeretek.

A szakgimnáziumi érettségit követően tanulóink 1 év alatt Informatikai rendszerüzemeltető OKJ-s szakképesítést szerezhetnek, vagy az egyetemi továbbtanulás mellett is dönthetnek.

Németországi, illetve svédországi diákcsere programokkal külföldi szakmai gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodhatnak tanulóink.

Kollégiumi elhelyezést minden tanulónk számára biztosítunk az ország egyik legszínvonalasabb kollégiumában, a Boglári Kollégiumban.

Az informatikai szakgimnáziumi osztályunk 9. évfolyamába történő jelentkezéshez a jelentkezési lapon a 007-es telephelyhez az 067-es tanulmányi terület kódot kell megadni, intézményük OM azonosítója 203050.


További információ: +36 30/436-5773; +36 30/869-4980; +36 20/2250-039;
www.mathiasz.hu

IWIWGoogle bookmarkFacebook