Az ügyviteli szakgimnáziumi képzés egy új színfoltja iskolánk képzési palettájának. A főként lányok által kedvelt képzési irány első sorban különféle „irodai munkakörökben” történő elhelyezkedést tesz lehetővé, de kiváló alapot jelenthet a kommunikációs, gazdasági, média vagy akár pedagógiai irányokba történő egyetemi továbbtanuláshoz is. 2017-ben végzett az első ügyviteles osztályunk és az osztály több mint a fele egyetemen folytatta tanulmányait.

Főbb szakmai tantárgyak:

  • Gépírás és levelezési ismeretek;
  • Gyorsírás;
  • Ügyfélszolgálati kommunikáció;
  • Gazdasági és vállalkozási ismeretek;
  • Jogi ismeretek;
  • Titkári ügyintézés.


Tanulóink az angol vagy a német nyelvet választhatják és tehetnek belőle kiváló nyelvtanáraink támogatásával nyelvvizsgát.

A szakgimnáziumi érettségit követően tanulóink 1 év alatt Irodai titkár OKJ-s szakképesítést (OKJ 54 346 03) szerezhetnek, vagy az egyetemi továbbtanulás mellett is dönthetnek.

Az Irodai titkár szakképesítés birtokában betölthető munkakörök/feladatkörök: adatbeviteli feladatok; ügyvitel-technikai eszközöket, berendezések használata; iratok, dokumentumok kezelés, selejtezése, leltározása; gazdálkodással kapcsolatos részfeladatok; ügyintézői feladatok; protokoll feladatok; rendezvényszervezés; PR tevékenységek végezése; titkári feladatok ellátása idegen nyelven is; közreműködés a tanügy-igazgatási ügyviteli feladatok ellátásában és az oktatási intézmény kapcsolattartási feladatainak ellátásában; részvétel a személyügyi feladatok ellátásában szakmai irányítással; személyi titkári, menedzserasszisztensi feladatok ellátása.

Németországi, illetve svédországi diákcsere programokkal külföldi szakmai gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodhatnak tanulóink.

Kollégiumi elhelyezést minden tanulónk számára biztosítunk az ország egyik legszínvonalasabb kollégiumában, a Boglári Kollégiumban.

Az ügyviteli szakgimnáziumi osztályunk 9. évfolyamába történő jelentkezéshez a jelentkezési lapon a 007-es telephelyhez az 066-os tanulmányi terület kódot kell megadni, intézményük OM azonosítója 203050.


További információ: +36 30/869-4980; +36 20/2250-039; +36 30/436-5773
www.mathiasz.hu

IWIWGoogle bookmarkFacebook