A magyar borok elismertsége és népszerűsége nemcsak hazánkban, de külföldön is vitathatatlan. A Balatonboglári Borvidék a maga 3400 hektáros területével és megannyi elismert és folyamatosan fejlődő borászatával kiváló lehetőséget jelent a szakképzett fiatalok gyakorlati képzése, illetve elhelyezkedése tekintetében.

A Szőlész-borász szakközépiskolai képzés jellemzői:

      A szakképesítés azonosító száma: 34 541 06
      A szakképesítés megnevezése: Szőlész-borász
      A szakmacsoport száma és megnevezése: 21. Élelmiszeripar
      Képzési évfolyamok száma: 3
      Elméleti képzési idő aránya: 30%
      Gyakorlati képzési idő aránya: 70%

Főbb szakmai tantárgyak:

  • Szőlőtermesztés technológia, ill. gyakorlat;
  • Borászati technológia, ill. gyakorlat;
  • Szőlőtermesztés, ill. borászat szakmai gépei;
  • Szőlész-borász alapmérések, vizsgálatok;
  • Élelmiszeripari vállalkozások működtetése.


A szakközépiskolások az angol és a német nyelvet egyaránt választhatják, melyekből akár helyben nyelvvizsgát is tehetnek.

Németországi, illetve svédországi diákcsere programokkal külföldi szakmai gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodhatnak tanulóink.

Kollégiumi elhelyezést minden tanulónk számára biztosítunk az ország egyik legszínvonalasabb kollégiumában, a Boglári Kollégiumban.

A Szőlész-borász szakközépiskolai osztályunk 9. évfolyamába történő jelentkezéshez a jelentkezési lapon a 007-es telephelyhez az 0072-es tanulmányi terület kódot kell megadni, intézményük OM azonosítója 203050.

A szakmai vizsgát követően, nappali vagy esti rendszerben 2 év alatt érettségi bizonyítvány szerezhető, mellyel megnyílik az út további érettségire épülő szakképzések és az egyetemi továbbtanulás előtt is.

 

További információ: +36 30/869-4980; +36 20/2250-039; +36 30/436-5773
www.mathiasz.hu

IWIWGoogle bookmarkFacebook