Már nem csak a fővárosban és az iparilag fejlett nagyvárosokban van szükség egyre több jól képzett számítógép-szerelő szakemberre, hanem bizony a vidéki kis és középvállalkozások is egyre gyakrabban alkalmaznak saját alkalmazottat számítógépeik karbantartására, javítására és üzemeltetésére. A képzés elvégzését követően kiváló lehetőség adódik különböző kábeltelevízió-, internet- vagy telefonszolgáltatóknál elhelyezkedni, de az egyre terjedő biztonságtechnika és a kamerarendszerek világa is vonzó lehet a fiatal szakemberek számára.

A Számítógép-szerelő, karbantartó szakközépiskolai képzés jellemzői:

      A szakképesítés azonosító száma: 34 523 02
      A szakmacsoport száma és megnevezése: 7. Informatika
      Képzési évfolyamok száma: 3
      Elméleti képzési idő aránya: 40%
      Gyakorlati képzési idő aránya: 60%

Főbb szakmai tantárgyak:

  • Információtechnológia;
  • Hálózati ismeretek;
  • Operációs rendszerek;
  • Számítógépes hibaelhárítás.

A szakközépiskolások az angol és a német nyelvet egyaránt választhatják, melyekből akár helyben nyelvvizsgát is tehetnek.

Németországi, illetve svédországi diákcsere programokkal külföldi szakmai gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodhatnak tanulóink.

Kollégiumi elhelyezést minden tanulónk számára biztosítunk az ország egyik legszínvonalasabb kollégiumában, a Boglári Kollégiumban.

A számítógép-szerelő, karbantartó szakközépiskolai osztályunk 9. évfolyamába történő jelentkezéshez a jelentkezési lapon a 007-es telephelyhez az 0071-es tanulmányi terület kódot kell megadni, intézményük OM azonosítója 203050.

A szakmai vizsgát követően, nappali vagy esti rendszerben 2 év alatt érettségi bizonyítvány szerezhető, mellyel megnyílik az út további érettségire épülő szakképzések (pl. a nálunk is működő informatikai rendszerüzemeltető képzés) és az egyetemi továbbtanulás előtt is.További információ: +36 30/436-5773; +36 30/869-4980; +36 20/2250-039;
www.mathiasz.hu

IWIWGoogle bookmarkFacebook