Iskolánk rendkívüli felvételi eljárás keretében felvételt hirdet a 2019/2020. tanévre. A választható képzéseket tartalmazó jelentkezési lap itt letölthető:jelentkezési lap 
Töltsd ki a jelentkezési lapot és mielőbb küldd vissza iskolánknak emailben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ) vagy postai úton (8630 Balatonboglár, Szabadság u. 41.)!
A színvonalas kollégiumi elhelyezés minden tanulónk számára biztosított.

Balatonboglár Téged vár!

Az országban egyedülálló módon a Balatonnál hajózással indult a Szakmák Éjszakája április 12-én. Rendhagyó módon délelőtt a siófoki és a fonyódi kikötőben kezdődött el idén a rendezvény. A két kikötőből elindult Szigliget és Nemzeti Regatta nevű hajókon ismerkedhettek meg a fiatalok a Siófoki SZC tagintézményeinek képzéskínálatával.

A fonyódi hajóállomáson a Siófoki Szakképzési Centrum három tagintézménye mutatkozott be. Iskolánkat Balog Krisztián igazgató úr, Varga Zsuzsa tanárnő, Tefner Béla tanár úr és Országh Bernát tanár úr képviselte és mutatta be az érdeklődő diákoknak és tanáraiknak képzési palettánkat.

A rendezvény a Mathiászban folytatódott, 18 órai kezdettel. Diákjaink így számoltak be a rendhagyó eseményről:

2019 szakmak kep 1 2019 szakmak kep 2

„A Szakmák éjszakája egybe volt kötve az első NewLAN Party-val. Az utóbbi esemény reggel 8-tól kezdődött és a tanáraink többsége megengedte, hogy felmenjünk az órák közben és nézzük a Cs:go, illetve LOL meccseket. Az elején voltak az internet miatt csúszások, de a szervezők, egész végig azon voltak, hogy minél gördülékenyebben menjenek a meccsek. Nagyon ügyesek voltak a 11/B osztályos fiúk! Este 6-kor kezdődött a Szakmák Éjszakája, ahol Robotolimpia zajlott, akinek meccse volt játszott, illetve a szakmákhoz kapcsolódó kvízeket lehetett kipróbálni a látogatóknak és a diákoknak. Akik kedvet kaptak közben a robotprogramozáshoz, azok ki is próbálhatták, hogy pontosan milyen. Felejthetetlen és nagyon pozitív emlékként gondolok vissza rá!” (Popa Jázmin, 9/B)

Bővebben...

2019. április 04-én részt vettünk a XVIII. Országos Protokoll Versenyen, Tatabányán.

protokol 2019 2

2019. március 11-én a verseny szakmai napján vettünk részt Budapesten a Művészetek Palotájában, ahol azt a feladatot kaptuk, hogy készítsünk kis előadást a MÜPA bármely részéről.

A TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolában nagy örömmel fogadtak minket. A versenyen voltak egyéni és csapat feladatok melyekben megjelent az általános illemtan, üzleti protokoll, mobil illemtan és gasztronómia. Míg a zsűri munkálkodott addig megnézhettük Tatabánya nevezetességét a Turul madarat. Miután visszaértünk kihirdették az eredményeket, csapatunkból Hanus Marietta egyéniben 3. helyezést ért el, csapatban 7. lettünk. Köszönjük tanárunknak Kajtár Krisztina Tanárnőnek a felkészítést.

protokol 2019 3

Sok élménnyel és tudással gazdagodtunk.

Doloviczi Belinda, Hanus Marietta, Héjjas Karolina

2019.04.04- én került megrendezésre az „Édes anyanyelvük” verseny megyei döntője, az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumban, Kaposváron. Iskolánkat Kiss Máté 9/B osztályos tanuló képviselte.

edes anyanyelvunk

Bővebben...

Az iskolánk életében hagyományosnak számító diáknapot 2019. április 3-án tartottuk meg. Idén akadályverseny volt a program, melynek keretében az osztályok keresztül-kasul szelték Balatonboglárt, hogy mind a 13 állomást érintve teljesítsék a feladatokat.

2019diaknap 1

A diákoknak és osztályfőnökeiknek igen változatos kihívásokkal kellett megbirkózniuk: többek között volt íjászat, retro pop kvíz, versfelismerés, paintball, autós kvíz, falmászás, bobozás, Balaton-kvíz, közben pedig rengeteg séta fel és le a város kies dombjain. Az akadályversennyel már a közelgő digitális témahétre is hangolódtunk, hiszen a feladatokat és a térképet az iskola honlapján megtalálható QR kódok alapján tölthettük le.

2019 diaknap 2 2019diaknap 3
2019diaknap 4 2019diaknap 5

 

A kihívásokat legsikeresebben teljesítő 12.G és 5/13.B osztályok jutalma 1-1 kirándulás, melynek költségeit a Mathiász Alapítvány fedezi. Gratulálunk a nyerteseknek!

A teljes galéria megtekinthető az alábbi linke:
Diáknap képek

A program megvalósulását a Balatonboglári Kalandpark és Bobpálya tulajdonosa Csiszár Szilárd Úr, valamint Borongics József Úr a Suzuki Borongics Kft. ügyvezetője is támogatta, akiknek köszönjük az önzetlen segítséget, felajánlást. Ugyancsak köszönet illeti iskolánk szervezésben, lebonyolításban résztvevő pedagógusait is!