2018. április 11-én iskolánkban rendhagyó irodalomóra keretében ünnepeltük a magyar költészet napját. Nadányi Zoltán, Reviczky Gyula, Pilinszky János, Radnóti Miklós, Bereményi Géza és Stefan George verseit Császár-Bíró Lenke Karola gyönyörű tolmácsolásában hallgathattuk.

kolteszet napja 2018

Lenke tíz évvel ezelőtt vett először a kezébe gitárt, és autodidakta módon, teljesen egyedül tanult játszani rajta. Néhány hónap elteltével dallamokat is illesztett az akkordok mellé. A dallamokból dalok lettek, később pedig ismert és kevésbé ismert költők műveit zenesítette meg.

Bővebben...

Kedvező áron kaphatóak egynyári növények iskolánk gyakorló kertjében:

angol muskatli

Angol muskátli

paraszt muskatli

Paraszt muskátli

futo muskatli

Futó muskátli

dorotheantus

Dorotheantus

plecthrantus

Plectranthus

margitvirag sarga

Margitvirág (sárga)

margitvirag fehér

Margitvirág (fehér)

csungo begonia

Csüngő begónia

cseppecske bordo

Cseppecske (bordó)

 

Iskolánk gyakorlókertjének címe:
8630 Balatonboglár, Zrínyi u. 76,

Térkép

 

Érdeklődni az alábbi telefonszámokon lehet:
30/490-6903
30/593-3087

szakmakejszakajaplakat2018

2018.03.12- én került megrendezésre Az én Pannóniám Kárpát- medencei Vers- és Prózamondó Verseny, Szekszárdon. Videós előválogató alapján választották ki azt a 25 középiskolás diákot, aki megmutathatta tehetségét a szakmai zsűrinek. Jávori Enikő 11/HB osztályos tanulónk Baka István: Halál- boleró c. versével került be a Kárpát- medencei döntőbe (köszönjük Kajetán Jácint szakmai segítségét). Kérjük, nézzétek meg a következő linken, érdemes:

https://www.youtube.com/watch?v=ACtKhA9sKas

A megmérettetésre Csáth Géza: Mesék, amelyek rosszul végződnek c. prózarészletével készültünk. Enikő szépen helytállt a rendkívül erős mezőnyben. A zsűri megdicsérte a hangszínét és a műértő előadását. Helyezést nem ért el, de nagyon sok tapasztalattal gazdagodott, gazdagodtunk. Sok kulturális élményben volt részünk a nap folyamán és lehetőségünk volt Szekszárd szép belvárosát is megtekinteni.
„ Nem az eredmény a legfontosabb, hanem végigmenni az úton.”

Kiss Gabriella

azenpannoniam2018

Elkészítettük iskolánk 2018/2019. tanévre vonatkozó előzetes felvételi rangsorát, amely letölthető és megtekinthető az alábbi dokumentumban.
A lista nem végleges felvételi lista! Aki a biztosabb bejutás érdekében módosítani szeretné a felvételi lapját, az általános iskolában március 22-ig megteheti!

2018/2019. tanévre vonatkozó előzetes felvételi rangsor