„… a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság…”

Június 4-én, az 1920-as trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján nemzetünk határokon átívelő egységére emlékezünk.

Két tanulónk is érmet szerzett az atlétikai diákolimpia országos döntőjében.

Máté Fanni Szabina VI. korcsoportban gerelyhajításban, 45.30 méteres eredményt ért el, mellyel idén is a dobogó legfelső fokára állhatott.

sporthirek majus 2

Súlylökésben Hermann Gréta V. korcsoportban 13.02 méteres egyéni csúccsal harmadik lett.

sporthirek majus

Gratulálok a lányoknak!

Kispályás labdarúgásban iskolánk rendezte a diákolimpia megyei elődöntőt. Csapatunk nagyszerű játékkal kivívta a megyei döntős szereplés jogát. A megyei döntő ápr.19-én Kaposváron volt, ahol már nem tudtuk megismételni a remek szereplést, így nem jutottunk az ország legjobb csapatai közé.

Csapatunk tagjai:

Bolla Péter, Horváth Dávid 11.hb, Cseh Gábor, Sándor László Gábor 11.f, Tasi Dani, Győrvári Tamás, Majer Ákos 11.g, Spilák Bence, Sándor Norbert 12.b Subicz Márk 10.f osztályos tanulók.


Atlétika egyéni pályabajnokság megyei döntő Kaposvár, április 26-27.

Eredmények:

  • Hermann Gréta 9.s osztály V.kcs súlylökés 12,8 m országos szinttel megyei bajnok
  • Béres Eszter 9.s osztály V.kcs 800m megyei bajnok.
  • Péter Panna 12.g osztály VI.kcs 200m megyei bajnok országos szintidővel
  • Máté Fanni Szabina 12.g VI.kcs osztály gerelyhajításban 46,13 m súlylökésben 10,05 m országos szinttel lett megyei bajnok.

Az országos döntőt Győrben rendezik május 26-27-én. Vigyázz Győr! Megyünk!


Hajrá Mathiász!

2018 április 20- 22-ig került megrendezésre a Szép Magyar Beszéd Verseny 53. Kárpát- medencei döntője, Győrben. Somogy megyét és Iskolánkat Rózsa Borbála 12/HI osztályos tanuló képviselte a rangos megmérettetésen.

A Bírálóbizottság tagjai között olyan neves személyek voltak, mint Dr. Balázs Géza, az ELTE- BTK tanszékvezető egyetemi tanára, Szakonyi Károly Kossuth- díjas író, Kerekes Barnabás, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, Kazinczy- díjas tanár és még folytathatnám a sort. A Városháza impozáns, gyönyörű dísztermében került sor a megnyitó ünnepségre péntek reggel.

kacinczy 2018

Bővebben...

Bár idén péntek 13-ára esett a rendezvény, utólag kijelenthetjük, hogy szerencsésen és sikeresen lezajlottak programjaink, melyekkel a szakképzést és konkrétan az iskolánkban oktatott szakmákat kívántuk népszerűsíteni.

A különböző szakmai standok, változatos, interaktív programok, játékok, kvízek és persze a Mathiász FM zenei műsora kiváló hangulatot eredményeztek.

Nagy-nagy köszönet a szervezésért és a lebonyolításért az érintett kollégáinknak és diákjainknak egyaránt!

szakmak 2018 1 szakmak 2018 2
szakmak 2018 6 szakmak 2018 4