szakmakejszakajaplakat2018

2018.03.12- én került megrendezésre Az én Pannóniám Kárpát- medencei Vers- és Prózamondó Verseny, Szekszárdon. Videós előválogató alapján választották ki azt a 25 középiskolás diákot, aki megmutathatta tehetségét a szakmai zsűrinek. Jávori Enikő 11/HB osztályos tanulónk Baka István: Halál- boleró c. versével került be a Kárpát- medencei döntőbe (köszönjük Kajetán Jácint szakmai segítségét). Kérjük, nézzétek meg a következő linken, érdemes:

https://www.youtube.com/watch?v=ACtKhA9sKas

A megmérettetésre Csáth Géza: Mesék, amelyek rosszul végződnek c. prózarészletével készültünk. Enikő szépen helytállt a rendkívül erős mezőnyben. A zsűri megdicsérte a hangszínét és a műértő előadását. Helyezést nem ért el, de nagyon sok tapasztalattal gazdagodott, gazdagodtunk. Sok kulturális élményben volt részünk a nap folyamán és lehetőségünk volt Szekszárd szép belvárosát is megtekinteni.
„ Nem az eredmény a legfontosabb, hanem végigmenni az úton.”

Kiss Gabriella

azenpannoniam2018

Elkészítettük iskolánk 2018/2019. tanévre vonatkozó előzetes felvételi rangsorát, amely letölthető és megtekinthető az alábbi dokumentumban.
A lista nem végleges felvételi lista! Aki a biztosabb bejutás érdekében módosítani szeretné a felvételi lapját, az általános iskolában március 22-ig megteheti!

2018/2019. tanévre vonatkozó előzetes felvételi rangsor

2018. február 22-én rendezték meg a Szép Magyar Beszéd Verseny megyei döntőjét, Kaposváron. Iskolánkat Rózsa Borbála 12/H-s és Krista Kristóf 10/B-s tanulónk képviselte a megmérettetésen. Mindkét Diákunk szépen teljesített a saját és kötelező szöveggel egyaránt. Kristófnak ráadásul csak másfél hete volt a felkészülésre, hiszen beteg osztálytársa helyett jött a versenyre.

versmondo 2018

Bori második lett, ezzel elnyerte a jogot az országos döntőbe bejutásra, Kristóf élete első Kazinczy- versenyén a középmezőnyben végzett. Mindkét Versenyzőnek gratulálunk és drukkolunk Borinak, hogy április 20-22-ig Győrben helyt álljon és eredményesen képviselje a Mathiászt és Somogy- megyét!

Kiss Gabriella

2018. február 9-én került megrendezésre iskolánk szalagavató ünnepsége, mely a báli szezon legnagyobb érdeklődéssel kísért helyi eseményévé nőtte ki magát városunkban.

Az idei tanévben 6 osztály diákjai kapták meg az érettségi közeledtét jelző szalagot. A végzősök rokonai, barátai, ismerősei és tanárai megtöltötték a csarnok lelátóit, hogy a színvonalas ünnepség megtekintése után gyönyörködhessenek a tanulók keringőjében, majd az iskola alapítványi bálján mulathassanak önfeledten.

A belépőkből befolyt összeget a Mathiász Alapítvány az iskolánkban tanuló diákok javára fordítja.

Császár-Bíró Lívia

szalagavato 2018 7

Bővebben...