A héten két alkalmunk volt korcsolyázni a lellei korcsolyapályán.

koritesi20181

Az osztály nagyon örült, hogy van erre is lehetőségünk. Az iskolabusz vitt minket Lellére. Mikor oda értünk a parkolóban vártuk Édua tanárnőt, majd az Ő vezetésével mentünk tovább. A pályánál a cipőnket korcsolyára váltottuk. Akinek nem volt sajátja ingyen kaphatott a korizás erejéig. Sokan voltak, akik úgy is felmerészkedtek a jégre, hogy az előtt egyszer sem volt ilyenben részük. Többször estünk nagyokat, kisebbeket, de ez sem tántorított el minek. Ezeken csak jókat kacagtunk, felálltunk és szórakoztunk tovább. Ám az osztálynak egy része nem engedett a csábításnak és a pálya mellett néztek bennünket miközben forró teát kortyolgattak. Hamar elröppent a másfél óra és a Tanárnő figyelmeztetett minket, hogy lassan mennünk kell, már csak 10 perc van hátra. Leróttuk az utolsó köröket, szánkópárbajokat, eldobtuk az utolsó hógolyókat és mentünk ki, hogy korcsolyánkat visszaváltsuk a kényelmes, meleg bakancsokra. Megköszöntük, hogy itt lehettünk, majd mentünk a parkolóba, ahol Csaba bácsi a busszal érkezett értünk. A végső állomás az iskola "A" épülete volt, ahol a kollégistákat tette le. A az élmény örök, köszönjük szépen a remek tesi órákat Édua tanárnőnek, a fuvart Csaba bácsinak, és a lehetőséget a yachtklubnak!

Lukács Anna 9.HB

Idén is megrendezésre került a Zalaegerszegen a TechTogether Junior verseny, ahol a tavalyi évhez hasonlóan 2042-be kellett magunkat képzelni. Csak most nem egy szolgáltatást,terméket kellett ki gondolni, hanem hogy a városunk, hogy nézhet majd ki 2042-ben.
A csapatunkat az iskolából Szabó Nina, Széles Nándor, Hajdu Bence, Mócza Dániel, Vendel Patrik és Krista Kristóf képviselte. Elképzeltük, hogy szerintünk milyen lesz Boglár 24 év múlva és elkészítettük egy bemutatóban.

techtogether 2018

Bővebben...

Iskolánkban a 80-as évek közepétől szokássá vált, hogy évente egy, de akár két alkalommal is többnapos külföldi iskolai kirándulást szerveztünk a diákok részére. Holczman József tanár úr – aki 20 évvel ezelőtt szervezett először ilyen kirándulást – idén felújította ezt a szép hagyományt, és a kerek „évforduló” alkalmából 4 napos kirándulást szervezett, melynek útvonalát a korábban legnépszerűbbnek tartott helyszínekből állította össze.

kirandulas 2018 6

Bővebben...

2018. október 25- én került megrendezésre a Krúdy Gyula Prózamondó Verseny, a Krúdy Napok rendezvényeként, Siófokon.

Iskolánkat Lukács Anna és Prorok Dóra 9/HB osztályos tanulók képviselték a színvonalas megmérettetésen. Anna Krúdy Gyula: Iszkiri című humoros prózarészletével készült, míg Dóri a Francia kastély egyik romantikusabb szövegrészletét adta elő. Mindkét versenyzőnk szépen teljesített az erős mezőnyben.
Lukács Anna a 4. helyezést érte el, 1 ponttal maradt le a dobogóról, Prorok Dóra pedig hetedik lett.

krudy versmondo 2018


Szeretettel gratulálunk a Lányoknak, hiszen 9. évfolyamosként nagyon szép teljesítményt nyújtottak, csak így tovább!

Kiss Gabriella