Idén, március 13- án, is megrendezésre került a Középiskolások Kárpát-medencei Vers- és Prózamondó Találkozója, Szekszárdon.

Iskolánkat ezúttal Lukács Anna 9/HB osztályos tanuló képviselte a nívós versenyen. Amelyről egykor Kiss Dávid diákunk, Holczman tanár úr akkori osztályából, 2 arany, 1 ezüst minősítést és 3 különdíjat elhozott, öregbítve a Mathiász hírnevét Tolna megyében is. Tanár úr ezúttal is segítségemre volt a felkészítés során, hiszen Annának nem volt könnyű dolga: három verset kellett megtanulnia. A versenykiírás szerint egy Tolna megyei költővel, egy évfordulós alkotó költeményével és egy kortárs alkotással kellett készülnie a versenyzőknek.

enpannoniam 2019

Bővebben...

Kedves Továbbtanulók!

Az alábbi linken, illetve Dokumentumtár/Aktualitások menüpont alatt megtekinthetitek a 2019/2020--as tanévre vonatkozó előzetes felvételi jegyzékünket, rangsorunkat.

Előzetes felvételi jegyzék

Az ott található sorrend természetesen nem végleges, hiszen még lesz lehetőségetek március 21-22-én módosítani a jelentkezési lapokon az általános iskolában.

A biztosabb bejutás érdekében érdemes a választott képzést első helyen megjelölni!

 

A 2018/19- es tanévben is megrendezésre került a Kazinczy Verseny megyei döntője Kaposváron, az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziumban. Iskolánkat Lukács Anna 9/H osztályos tanuló és jómagam, Krista Kristóf 11/B osztályos diák képviseltük.

szep beszed 2019

Bővebben...

2019. 02. 20-án a balatonboglári és a balatonszemesi iskola diákjait láttuk vendégül rendhagyó informatika órán, melynek keretében kipróbálhatták az ELTE által biztosított Micro:bit robotprogramozási eszközöket. A gyerekek és a kollégák számára is élmény volt ezekkel a robotokkal megismerkedni és játszva tanulni a programozást.

microbit4
microbit2 microbit3

A teljes galéria megtekinthetrő az alábbi linken:

Nyílt óra